You are here: PSPad forum > České diskuzní fórum > JSHint
Posted by: aleskva | Date: 2014-02-08 00:29 | IP: IP Logged
AD7:Mám doma PC bez net-u. Jak to rozbehám s tým Node.js?
Složitěji, než se zdá. Zkusím popsat:
1. Stáhni příslušnou instalačku Node.js zde: nodejs.org
2. Nainstaluj na PC s netem
3. Spusť příkazový řádek (Windows: cmd.exe; Mac: Terminal.app; Linux: každý linuxák musí vědět, kde ji najde)
4. Zadej "npm install jshint -g" (bez uvozovek) a odentruj
5. Počkej, až se nainstaluje.
6. V adresáři, kam se ti nainstaloval JSHint najdi soubor package.json a v něm změň PSPadem řádek '"dependencies": {' na '"bundledDependencies": {'
7. Zadej "npm pack jshint" (bez uvozovek)
8. Přenes vzniklý tarball (soubor.tar.gz ve složce, kam se nainstaloval JSHint) a instalačku Node.js do pc bez netu
9. Nainstaluj Node.js
10. Spusť příkazovou řádku a zadej "npm install -g C:/cestaksouboru/soubor.tar.gz" (bez uvozovek) a odentruj
11. Počkej, až se nainstaluje
12. Hotovo (teoreticky by to mělo šlapat, nezkoušel jsem to, ale kdyžtak googli a třeba vygooglíš, co je špatně)
13. Pak už jenom stačí do příkazové řádky zadat "jshint C:/cestaksouboru/soubor.js" (bez uvozovek), odentrovat a vyskočí seznam chyb v daném souboru...
Význam chyb (pokud chybu na daném řádku nevidíš) najdeš tady: jslinterrors.com
Fuj, to jsem se rozepsal. Tak snad to bude šlapat
P.S.:PC s netem: 1>2>3>4>5>13
Edited 1 time(s). Last edit at 2014-02-08 00:31 by aleskva.
Posted by: aleskva | Date: 2014-02-08 01:19 | IP: IP Logged
pspad:Neslo by to spoustet trbe ajako kompilator z PSPadu, kdy by se v LOG okne ukazaly pripadne problemy?
Zkusil jsem to a na stý pokus to vyšlo! Heureka! Mě blbce to nenapadlo ani vyzkoušet! Ale funguje to. Postup v PSPadu 4.5.7 (2450):
1. Stáhnout instalačku Node.js nodejs.org
2. Nainstalovat Node.js
3. Spustit příkazovou řádku
4. Zadat "npm install jshint -g" a odentrovat
5. Počkat na dokončení instalace
6. Spustit PSPad
7. Nastavení>Nastavení zvýrazňovačů>JavaScript>Kompilátor
8. Kompilátor: %userprofile%\AppData\Roaming\npm\jshint.cmd
9. Parametry: %file%
10. OK
11. Ctrl + F9
I když bych ocenil, kdyby byl JSHint zabudován do PSPadu přímo (nějak by to určitě mělo jít), už mě to tak netrápí. Na druhou stranu to určitě musí jít i jednodušeji než přes Node.js, přece to do konkurenčních editorů nezabudovávali i s tím.
Posted by: aleskva | Date: 2014-02-08 11:03 | IP: IP Logged
Jenom nevím, jak by to vycházelo s velikostí. Nesmělo by to být příliš veliké, aby nenabobtnala instalace. Jinak bych udělal plugin. I když něco takového už zase existuje (github.com). Snad by se dal vzít příklad odsud.
Edited 1 time(s). Last edit at 2014-02-08 11:07 by aleskva.
Posted by: AD7 | Date: 2014-02-11 10:52 | IP: IP Logged
Tak som sa na to podíval.
Niektoré alternatívne editory používajú JSLint, JSHint alebo niečo vlastné.
Skúsil som včera niekoľko známych editorov a pozdávali sa mi tieto dva: lab.php5.cz
Myslím, že do PSPad-u by bolo možné niečo pridať, viď. aj vyššie.
Možná riešenie ... javascriptlint.com
Edited 2 time(s). Last edit at 2014-02-11 11:11 by AD7.
Posted by: aleskva | Date: 2014-02-11 16:59 | IP: IP Logged
Ten spodní se mi líbí a líbí se mi podpora JSHintu u něj. Abych nepřešel ke konkurenci Ne, to neudělám, už jen ze své zásady podporovat český software, pokud za něco stojí, právě jako náš starý dobrý PSPad Když to jde u nich, tak by to v PSPadu mělo šlapat taky. Jinak samotný JSHint plugin nebo přímo zabudovaný má například Sublime Text, Komodo, Vim nebo Microsoftí Visual Studio (většinou pluginy).
Posted by: AD7 | Date: 2014-02-11 17:03 | IP: IP Logged
.
Edited 1 time(s). Last edit at 2014-02-11 17:05 by AD7.
Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2024 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR