You are here: PSPad forum > České diskuzní fórum > Zvýrazňování windows shell syntaxe

Zvýrazňování windows shell syntaxe

Goto Page: Previous1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...LastNext

#31 Re: Kontrola poctu zavorek v batch souboru

Posted by: pspad | Date: 2015-06-04 11:38 | IP: IP Logged

Vsak taky jeste ten "dalsi" build nevysel. Prispevek jsem psal 31.5. a posledni build je z 24.5. winking smiley

Options: Reply | Quote | Up ^


#32 Re: Kontrola poctu zavorek v batch souboru

Posted by: lazna | Date: 2015-06-05 08:21 | IP: IP Logged

Aha tongue sticking out smiley

Options: Reply | Quote | Up ^


#33 Re: Kontrola poctu zavorek v batch souboru

Posted by: lazna | Date: 2015-06-20 16:27 | IP: IP Logged

Tak zavorky jeste porad nefunguji spravne, napriklad zde jsou ignorovany docela:

if "%%e"=="SNR" if not "%%g"=="" (set snr=%%g) else (set snr=----)

Options: Reply | Quote | Up ^


#34 Re: Kontrola poctu zavorek v batch souboru

Posted by: pspad | Date: 2015-06-22 06:09 | IP: IP Logged

Opraveno. Dostupne opet v dalsim buildu

Edited 1 time(s). Last edit at 2015-06-22 07:08 by pspad.

Options: Reply | Quote | Up ^


#35 Re: Kontrola poctu zavorek v batch souboru

Posted by: lazna | Date: 2015-07-09 17:31 | IP: IP Logged

V teto konstrukci je posledni komentar (z me neznamych duvodu) zvyraznen svetle modrou barvou, oproti trem predchozim zvyraznenym tmavemodre.

REM == Vezmi vsechny customery kteri nejsou v historii a predepis jim prispevek.
for /f "tokens=1,2 delims=#" %%a in ('
sqlite3.exe -separator # "database\proton-test.db" "SELECT pid,fee FROM customers WHERE NOT status='4'"^;
') do (
REM == Divam se zda predpis pro dane obdobi uz neexistuje ===============
for /f %%A in ('
sqlite3.exe -separator # "database\proton-test.db" "SELECT EXISTS(SELECT pid FROM prescripts WHERE pid='90021' AND period='7-2015')"^;
') do (
REM == Pokud neexistuje, predepisuji ====================================
if not %%A equ 1 (
sqlite3.exe "database\proton-test.db" "INSERT INTO prescripts(pid,amount,period,timestamp) VALUES ('%%a','%%b','%month%-%year%','%ts%')";
REM == A pisu do logu... ================================================
if not "!errorlevel!"=="1" (
sqlite3.exe "database\proton-test.db" INSERT INTO logs^(type,timestamp,sys_user,content^) VALUES ^('12','%timestamp%','SYSTEM','Failed to insert prescription for PID %%a and period %month%-%year%.'^);
)
)
)
)

Options: Reply | Quote | Up ^


#36 Re: Kontrola poctu zavorek v batch souboru

Posted by: pspad | Date: 2015-07-09 17:52 | IP: IP Logged

Ve verzi, do ktere uz mam zpracovanou posledni opravu je to v poradku.

Options: Reply | Quote | Up ^


#37 Re: Kontrola poctu zavorek v batch souboru

Posted by: lazna | Date: 2015-08-24 18:43 | IP: IP Logged

for /f "tokens=8 delims==,%( " %a in (ahoj.txt) do something.exe

V teto konstrukci by procento nemelo byz zvyrazneno, jako parametr "delims" se jedna o obycejny znak, pouzity jako delimiter.

L.

Options: Reply | Quote | Up ^


#38 Re: Kontrola poctu zavorek v batch souboru

Posted by: lazna | Date: 2015-08-24 18:55 | IP: IP Logged

Podle me to muzete vztahnout na vsechno mezi temi uvozovkami.

Options: Reply | Quote | Up ^


#39 Re: Kontrola poctu zavorek v batch souboru

Posted by: pspad | Date: 2015-08-25 07:42 | IP: IP Logged

Opraveno

Options: Reply | Quote | Up ^


#40 Re: Kontrola poctu zavorek v batch souboru

Posted by: lazna | Date: 2015-09-05 18:55 | IP: IP Logged

Pokud se nevola navesti ale jiny script (retezec za 'call' nezacina dvojteckou) pak napriklad zde:

call functions\show_data.cmd

je zvyrazneno slovo 'functions' ackoliv je to jen soucast cesty, a 'cmd' ackoliv je to jen pripona volaneho souboru.

'cmd' brat jako oznaceni samotneho shellu asi jen tehdy, pokud stoji na zacatku radky nebo pokud je pred nim (a za nim) mezera.

Pokud retezec za 'call' nezacina dvojteckou, pak se jedna o cestu k volanemu souboru. Cesta je vse do prvni mezery, vse co nasleduje dale jsou parametry volaneho scriptu. Pokud je v ceste k volanemu scriptu mezera, cesta musi byt cela cesta uzavrena do dvojitych uvozovek. Pokud je v parametru mezera, musi byt uzavren do dvojitych uvozovek.

Options: Reply | Quote | Up ^


Goto Page: Previous1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...LastNext





Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2019 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR