You are here: PSPad forum > České diskuzní fórum > Uložení HTML.DEF
Posted by: Kit | Date: 2014-03-04 14:16 | IP: IP Logged
Ahoj, napsal jsem si několik definic a chtěl jsem si je uložit. Bohužel mi to hlásí, že nejdou uložit do "C:\Program Files\PSPad\Context\HTML.DEF", protože do tohoto adresáře nemám právo zápisu. Dá se to nějak obejít, aby se to ukládalo například do dokumentů nebo jinam, kam zapisovat mohu?
PSPad ver. 4.5.6
Posted by: pspad | Date: 2014-03-05 06:10 | IP: IP Logged
Spustit program jako administrator, nainstalovat (zkopirovat) PSPad mimo program files
V budoucnu bude možné nastavit adresáře pro součásti PSpadu
Posted by: Kit | Date: 2014-03-05 06:14 | IP: IP Logged
Bohužel nemám administrátorské heslo. Jsem jen uživatel.
Posted by: pspad | Date: 2014-03-05 06:28 | IP: IP Logged
Pak prostě celý adresář s PSPadem zkopírujte někam, kam máte právo pro zápis a spouštějte jej odtud. PSPad není třeba instalovat.
Posted by: Vany | Date: 2014-03-10 10:31 | IP: IP Logged
vím, že střílím do vlastních řad, ale co zpřístupnit šablony jak z podadresáře aplikace, tak z podadresáře uživatele? načítat se mohou obojí, zobrazit v jednom seznamu.
--
Vany
(PSPad 5.5.1.812 x32, W10h/p x64 en/cs)
Posted by: Kit | Date: 2014-03-10 10:47 | IP: IP Logged
Tady bych viděl zvýšené riziko makrovirů. Stačí si rozbalit nějaký cizí projekt, otevřít v PSPadu...
Edit: Aha, nemyslíš pracovní adresář. Ideální je, když se makra uživatele překryjí přes systémová makra.
Edited 1 time(s). Last edit at 2014-03-10 10:50 by Kit.
Posted by: pspad | Date: 2014-03-10 11:37 | IP: IP Logged
Uz mam pripraveno uzivatelske nastaveni vsech adresaru.
Chybi jen dodelat uzivatelske rozhrani. Pak bude mozne napr. sdilet spolecne sablony na sit apod.
U tom uzivatelskem a standardnim slucovani jsem uz take premyslel, ale nacitalo by se to pomaleji a mohly by nastavat konkflikty, pokud by si clovek udelal stejne nazvanou sablonu.
Posted by: Kit | Date: 2014-03-11 06:18 | IP: IP Logged
To zpomalení nebude tak dramatické. Kolize se obvykle řeší tak, že uživatelské nastavení má přednost před systémovým. Pokud se nejprve načte systémové, tak uživatelské jednoduše přepíše kolidující položky.
Posted by: pspad | Date: 2014-03-11 06:22 | IP: IP Logged
V prubehu editace HTML v pripade HTML multizvyraznovace se definice meni podle casti kodu, ve ktere se uzivsatel nachazi. Navic se meni podle sablon i klavesove zkratky pro jejich vkladani.
Samozrejme reseni prebit systemove sablony uzivatelskymi je realizovatelna moznost
Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2024 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR