You are here: PSPad forum > České diskuzní fórum > Zvýrazňovač a šablona

Zvýrazňovač a šablona

#1 Zvýrazňovač a šablona

Posted by: marrier | Date: 2016-03-07 12:25 | IP: IP Logged

Dobrý den.
Kromě jiného jsem začal aktuálně používat PSPad také pro celkem netypickou činnost a sice editaci databáze kytarových písniček s akordy. Databáze je v xml, to by bylo OK, ale já bych potřeboval zvýraznit i syntaxi akordů, které jsou umístěny v textu v hranatých závorkách. Proto bych potřeboval nastavit takový zvýrazňovač, který by jednoduše zvýraznil každý text umístěný právě mezi těmito značkami (hranaté závorky). To se mi při nejlepší snaze doposud nepodařilo. Seznam klíčových slov mi pro tento účel moc nevyhovuje, stačilo by mi programu říct: "Zvýrazni to, co je mezi závorkami".

Jako další bych potřeboval vytvořit takovou šablonu, kde bych měl právě připravené ony akordy (tedy jako jakési "kousky textu"), které bych poté jen klávesovou zkratkou sázel na jednotlivá místa v textu písně a nemusel je opakovaně vypisovat ručně. Nevím, zda na toto lze šablony využít, také se mi ani po několika pokusech nepodařilo nic takového nastavit.

Za jakoukoliv odpověď předem děkuji.

Marek P.

Options: Reply | Quote | Up ^






Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2024 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR