You are here: PSPad forum > České diskuzní fórum > Re: Adresářová struktura browseru v Tool Panelu

Re: Adresářová struktura browseru v Tool Panelu

#1 Adresářová struktura browseru v Tool Panelu

Posted by: prema_van_smuuf | Date: 2014-02-22 03:06 | IP: IP Logged

Bylo by naprosto grandiózní, kdyby v tom stromovém zobrazení adresářové struktury na disku bylo možno - pravděpodobně někde v nastavení programu - nastavit pevný ROOT adresář, se kterým jako jediným chci pracovat; s tím, že je to třeba prostě root mého Apache localhostu.

Problém vidím ve chvílích, kdy se přes něj člověk snaží dostat do nějaké hlubší struktury a něco v ní občas najít; aby nemusel úplně pořád přeALT-TABovávat do TotalCmd a zpět.

PSPad s tím svým adresářovým stromem momentálně začíná na Plocha a pak vesele odráží od levého okraje přes Počítač > System ( C: ) a pokračuje (v mém případě) v _Produkce > Webpages, což je můj webroot. Než se pak dostanu k nějakému konkrétnímu adresáři Název_Projektu, nedejbože třeba ke struktuře zdrojových kódů Nette, ve kterých se chci hrabat / prohlédnout si je, tak mám najednou 13 rozbalených a odražených úrovní stromu a aby se daly všechny položky přečíst celé, musím si postranní okno daného browseru roztáhnout na dvojnásobek jeho běžné šířky. Přičemž necelá polovina těch adresářů vůbec není potřeba vidět a v životě se do nich přes PSPad cpát nebudu.

Daný browser (mně osobně při třinácti úrovních adresářů) tedy horizontálně zabere celou pětinu 1920x1200 displeje a úplně zbytečně (mi) zruší pracovní rozvržení obrazovky PSPadu (+ tím pádem tedy k tomu připadá povinnost seznam roztahovat a zase zmenšovat). Vůbec si nechci přestavovat co by musel prožívat někdo s menším rozlišením :D

Samozřejmě se objeví plno lidí, kteří to odsoudí jako zbytečnost, ale já věřím, že taková věc se setsakramentsky hodí a vzhledem k tomu, že implementace tohohle nápadu by mohla mít asi tak deset - dvacet řádků kódu, by mohlo být možné začínat nějakým předem nastaveným adresářem a ne naprosto od věci Plochou.

A pokud někdo má pracovní věci na ploše, tak budiž - proto by to bylo nastavitelné.

Options: Reply | Quote | Up ^


#2 Re: Adresářová struktura browseru v Tool Panelu

Posted by: pspad | Date: 2014-02-22 07:46 | IP: IP Logged

Námět to špatný není

Options: Reply | Quote | Up ^






Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2024 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR