You are here: PSPad forum > České diskuzní fórum > PSPad 4.5.6 - problém s otevíráním souborů

PSPad 4.5.6 - problém s otevíráním souborů

Goto Page: 1 2 3 Next

#1 PSPad 4.5.6 - problém s otevíráním souborů

Posted by: Johnny | Date: 11/17/2011 23:22 | IP: IP Logged

Od nové verze PSPadu mám problém s otevíráním souborů. Pokud si najdu soubor ve složce (mám nastaveno aby se PHP soubory otevíraly v PSPadu) a dvakrát na něj kliknu, soubor se mi neotevře, PSpad se spustí, avšak jediná možnost jak do něj soubor dostat je buď přetažení souboru ze složky do okna PSpadu nebo proklikáním se přes nabídku otevřít. Jediné co PSpad spolehlivě otevře při dvojkliku je *.txt, jinak nic. Ve staré verzy jsem tento problém neměl.

Options: Reply | Quote | Up ^

#2 Re: PSPad 4.5.6 - problém s otevíráním souborů

Posted by: pspad | Date: 11/18/2011 07:55 | IP: IP Logged

Bude problem s asociacemi souboru. Nemate PSpad ulozen v jinem adresari nez predtim?

Na soubor kliknout pravou mysi, vybrat otevrit v programu, pak vybrat ze seznamu.
Zvolit PSpad a zaskrtnout otevirat v tomto programu.

Dalsi moznost je to udelat pres spravu asociaci primo v PSPadu v nastaveni programu

#3 Re: PSPad 4.5.6 - problém s otevíráním souborů

Posted by: Johnny | Date: 11/18/2011 13:57 | IP: IP Logged

Bohužel, nepomohlo ani odinstalování a nové nainstalování programu. Nastavené aby se soubory PHP v PSpadu otevírali mám, ale při dvojkluku se mi prostě PHP soubor v PSPadu neotevře. :(

#4 Re: PSPad 4.5.6 - problém s otevíráním souborů

Posted by: pspad | Date: 11/18/2011 15:52 | IP: IP Logged

Ja jsem nepsal, ze mate preinstalovat PSpad.
Psal jsem, ze mate opravit asociaci souboru PHP s PSPadem. Pokud by to bylo dobre nastavene, pak by se soubor otevrel. Protoze to dobre nastavene neni, pak se neotevre.

V PSpadu v nastaveni programu / Registrovane typy zkuste PHP odebrat, pokud tam je a opet pridat.

#5 Re: PSPad 4.5.6 - problém s otevíráním souborů

Posted by: Vany | Date: 11/18/2011 15:57 | IP: IP Logged

a co to prostě přiřadit v Průzkumníkovi?
pravým myšítkem na *.php souboru a vybrat Otevřít v programu a proklikat se k PSPadu

--
Vany
(PSPad 4.5.8 (2457), W7p 64b cs)

#6 Re: PSPad 4.5.6 - problém s otevíráním souborů

Posted by: pspad | Date: 11/18/2011 16:30 | IP: IP Logged

Vany:
a co to prostě přiřadit v Průzkumníkovi?
pravým myšítkem na *.php souboru a vybrat Otevřít v programu a proklikat se k PSPadu

To jsem mu radil hned na zacatku, ale "pry" to prirazeno ma

#7 Re: PSPad 4.5.6 - problém s otevíráním souborů

Posted by: Johnny | Date: 11/18/2011 17:06 | IP: IP Logged

Už mi to funguje, no nic méně, nemůžu říct kde byl problém..

Přes nastaveni programu / Registrovane typy jsem nastavil .php (předtím tam nebylo nic), pořád to nefungovalo, znovu jsem přes nabídku otevřít v programu nastavil otevírání v PSPadu a použití PSPadu vždy, pořád nefungovalo, poté jsem zkusil nastavit otevírání php na poznámkový blok a otevírání v poznámkovém bloku vždy, to fungovalo, poté jsem nastavení vrátil na PSPad a poté už mi to funguje bez problémů.

#8 Re: PSPad 4.5.6 - problém s otevíráním souborů

Posted by: rheingold | Date: 11/28/2011 06:59 | IP: IP Logged

Dobrý den, obávám se že mám stejný problém - PSPad je přiřazen k souborům .txt, po kliknutí na soubor se PSPad nastartuje ale soubor neotevře(*). Bohužel Win 7 už odmítají detailní nastavení příkazového řádku který bude použit pro spuštění programu (nebo jsem to ještě nenašel), takže pouze vidím, že je s danou koncovkou asociován. Ještě jedno zajímavé pozorování: v PsPad-Nastavení-Nastavení programu-Registrované typy v seznamu koncovek, které se mají s PSPAdem asociovat, je a vždy byl prázdný seznam, bylo to tak už po instalaci: bylo tam "zaregistrovat vše" a k tomu prázdný seznam - dříve tam byl seznam obvyklých typů. Reinstalace nepomohla.

((*)mimochodem otázka pro ty z Vás, kteří uvažují, že bude chyba v přiřazení - jak by mohl startovat, když by nebyl přiřazen? to je jedno ze zákoutí Windows které neznám! bylo by možné rozvést detialy?)

#9 Re: PSPad 4.5.6 - problém s otevíráním souborů

Posted by: rheingold | Date: 11/28/2011 07:19 | IP: IP Logged

Ještě doplnění, po instalaci v. 4.5.4 už funguje. Malý návrh: v instalaci 4.5.6. náhle zmizela možnost "ukládat nastavení každého uživatele zvlášť" ve prospěch "přenosné instalace" ... nemůže odtud foukat vítr? PSPad si neuloží nastavení do složky (např. historii souborů), kde z nějakého důvodu očekává write práva (a kde je nemá, ač já nikde nic nenastavoval) a tedy mu selže otevření souboru?

#10 Re: PSPad 4.5.6 - problém s otevíráním souborů

Posted by: pspad | Date: 11/28/2011 08:06 | IP: IP Logged

rheingold:
Ještě doplnění, po instalaci v. 4.5.4 už funguje. Malý návrh: v instalaci 4.5.6. náhle zmizela možnost "ukládat nastavení každého uživatele zvlášť" ve prospěch "přenosné instalace" ... nemůže odtud foukat vítr? PSPad si neuloží nastavení do složky (např. historii souborů), kde z nějakého důvodu očekává write práva (a kde je nemá, ač já nikde nic nenastavoval) a tedy mu selže otevření souboru?

Tato moznost nezmizela. Byla nahrazena volbou instalovat jako portable aplikaci!
Bohuzel jsem udelal chybu a predpokladal jsem zuzivatelske znalosti operacniho systemu. Pokud si uzivatel nainstaluje PSPad jako portable do Program files, nesmi se divit, ze program nemuze ulozit nastaveni. Zadny program nemuze do program files zapisovat mimo nasledujici situace:
je vypnuto UAC nebo je program spusten pres pravou mys jako administrator

Preinstalujte si novou verzi a vypnete volbu portable aplikace pri instalaci.

Goto Page: 1 2 3 Next

Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2013 Jan Fiala
Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák