You are here: PSPad forum > Bug report / Hlášení chyb > Re: vyjímka při hledání

Re: vyjímka při hledání

#1 vyjímka při hledání

Posted by: pspad@febet.cz | Date: 2026-08-12 15:26 | IP: IP Logged

Při jakémkolli hledání v textu vyhozena vyjímka:
Access violation at address 00007FF7D2003E4F in module 'PSPad.exe' (offset 13E4F). Read of address FFFFFFFFD2A603BC.
win 10 verze 5.5.2 (851)

Edited 1 time(s). Last edit at 2026-08-12 15:32 by pspad@febet.cz.

Options: Reply | Quote | Up ^

#2 Re: vyjímka při hledání

Posted by: pspad | Date: 2026-08-12 16:42 | IP: IP Logged

64b verze je stale označena jako experimentalni a na nejakych pocitacich dela problem.

Stáhněte si aktuální 32bitovou verzi z oficiálních stránek.
Spusťte instalační program nebo rozbalte soubor ZIP do dočasného umístění v počítači.
Vyhledejte složku, do které jste nainstalovali 64bitovou verzi programu (výchozí \Program Files\PSpad)
Zavřete editor PSpad, pokud je spuštěn
Nainstalujte nebo zkopírujte a vložte obsah extrahovaného souboru ZIP do stejné složky.
Spusťte program a zkontrolujte, zda funguje podle očekávání.
Máte-li jakékoli dotazy nebo problémy, kontaktujte mě pro další pomoc.

#3 Re: vyjímka při hledání

Posted by: pspad@febet.cz | Date: 2026-08-12 18:22 | IP: IP Logged

děkuji za upozornění, nevím jak je možné že jsem měl nainstalovanou 64, nikdy jsem jí ani nestahoval, mám v PC staženo pouze pspad552_setup.exe - nechápu to!?!, ale díky 32 hledá v pohodě.

#4 Re: vyjímka při hledání

Posted by: pspad@febet.cz | Date: 2026-08-13 19:24 | IP: IP Logged

Takže se mi děje to, že když vypnu nainstalovanou 5.5.2(851) 32 verzi(čistě - po vymazaní všech souboru a registrů - Revo uninstaler), tak po opětovném zapnutí Pspadu mám nainstalovanou verzi 64, kterou v PC nemám nikde ani staženou. Dnes dvakrát po sobě (pro potvrzení že se to děje). Ale v Revo uninstaleru je označena jako typ 32-bit a čas instalace je dnes 2:00:00 (ale bylo instalováno dnes v 17hod odpoledne). PSPad hlásí "O programu:" verzi 5.5.2(851) (64b). Prosím o kontrolu proč se to děje. děkuji

#5 Re: vyjímka při hledání

Posted by: pspad | Date: 2026-08-13 19:57 | IP: IP Logged

32b instalator se instaluje do program files (x86), 64b verze se instaluje do program files.
Staci zkontrolovat ty 2 slozky
Pro instalovanou verzi se nastaveni uklada (a je spolecne pro 32b i 64b verzi do %appdata%\pspad

PSPad instaluje tu verzi, pro kterou si stahnete instalator a kterou nainstalujete. Jak se chova Revo uninstaller je dotaz na jeho autory.

Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2026 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR