You are here: PSPad forum > Bug report / Hlášení chyb > Problémy při zavírání souborů
Posted by: macekt | Date: 2024-07-24 10:06 | IP: IP Logged
Na všech PC kde používám PSPad vznikají často problémy při zavírání souborů (naprostá většina na FTP) - pracuji několik hodin a mám otevřeno několik souborů (cca do 15) z jednoho FTP serveru. Když končím práci tak je pomocí ctrl+f4 postupně zavírám. A opravdu často se stane že PSpad při zavírání některého ze souborů spadne a je nutné jej pak ukončit přes správce úloh.
Ale zajímavé je něco jiného - pokud pro zavírání použiji metodu že kliknu pravým tlačítkem na záhlaví souboru a vyberu Zavřít vše, Zavřít mimo aktuální nebo Zavřít zprava, zavření je bleskové a navíc se mi nikdy nestalo že by PSPad havaroval.
Jaký je rozdíl při zavírání souborů když ho provedu ručně anebo touto druhou metodou? Dělá editor něco navíc?
Posted by: pspad | Date: 2024-07-24 10:21 | IP: IP Logged
Jaka verze programu?
Pri postupnem zavirani (Ctrl+F4) se zavira jeden soubor, nastavuje se focus na dalsi v poradi a pri tom se dela spousta veci na pozadi (průzkumnik kódu, prepnuti kontorly pravopisu na aktivni okno, atd.) Pokud to zavreni udelate rychle za sebou, je mozne, ze se to poseka.
Zkusim se zamyslet, jak to vyresit.
Posted by: macekt | Date: 2024-07-25 17:56 | IP: IP Logged
zrovna ted mi chybu pri zavirani udelala 5.5.1 (812) 32bit
Pri te zmince o prepnuti kontroly pravopisu - kdyz jsme zkouseli odhalit co muze zpusobovat nahodne vkladani nahodnych znaku do otevrenych souboru, zkouseli jsme vypinat vse co slo (pruzkumnika kodu, syntaxi,...). Ale pravopis jsme urcite nezkouseli - nemohl by jeste v nem byt zakopany pes?
Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2024 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR