You are here: PSPad forum > Bug report / Hlášení chyb > Zmeny v dokumente a uloženie

Zmeny v dokumente a uloženie

#1 Zmeny v dokumente a uloženie

Posted by: Restorator | Date: 2024-04-23 07:13 | IP: IP Logged

Ahoj

Česká inštalácia PSPad 5.0.7 (775) + update 5.5.1 (32-bit):

1. Otvorím si projekt so súborom, ktorý neobsahuje Hex data, napr. *.txt, *.ini atď.
2. Vykonám zmenu v obsahu.
3. Na paneli Úpravy alebo v ponuke Soubor vrátim akciu príkazom Späť (ikony týchto príkazov sa vrátia do stavu "Enabled (False)", pričom ikony príkazu Uložiť projekt na paneli aj v ponuke zostávajú stále v stave "Enabled (True), čo by tak byť nemalo.
4. Vykonám opäť zmenu v dokumente, aby som navodil potrebu uloženia dokumentu.
5. Dokument neuložím, ale použijem napr. "x" na hlavnom okne programu.
6. Otvorí sa dialógové okno uloženia s voľbami tlačítok, použijem Storno alebo "x".
7. NEKLIKNEM MYŠOU do dokumentu ale ju len potiahnem nahor nad Panely s príkazmi, kde sa objaví udalosť myši so stavom Zaneprázdnenia.
8. Aby som sa zbavil tohto stavu udalosti myši, kliknem buď do pracovného okna dokumentu alebo dvojkliknem nad Panelmi, čo je myslím bug, pretože dokument ani program nie je ničím zaťažený.

Ak by som otvoril dokument, ktorý obsahuje Hex data a navodil tú istú situáciu so zmenou a ukončením, tak nabehne rovnaká udalosť myši, avšak tá je viditeľná už aj v pracovnom okne a nemusím ani prechádzať nad Panely s príkazmi. Tejto udalosti myši sa nedá zbaviť v pracovnej časti okna, ale napr. dvojklikom do priestoru nad pracovným oknom medzi záložkami a panelmi s príkazmi.

V oboch prípadoch, keď sa chcem zbaviť udalosti myši so stavom zaneprázdnenia a vykonám spomínané dvojkliky, tak sa otvára dialógové okno "Nový soubor" a čo je zaujímavé, tak toto dialógové okno sa dá takto otvoriť stále, či už je dokument otvorený bez zmien alebo so zmenami, čo je myslím tiež bug a neplánovaná udalosť v programe.

--
PSPad 5.0.7 (775) + update 5.5.1 (815) 32-bit, OS: Win 10 Pro 22H2, 64-bit

Edited 2 time(s). Last edit at 2024-04-23 07:21 by Restorator.

Options: Reply | Quote | Up ^






Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2024 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR