You are here: PSPad forum > Bug report / Hlášení chyb > Re: Nefunkční editace zástupce souboru přes kontextovou nabídku
Posted by: Zdeny | Date: 2020-01-15 22:52 | IP: IP Logged
Dobrý večer,
mám soubor „test.cmd“ a na něj vytvořený zástupce „test.cmd - Shortcut“. Na zástupce kliknu pravým tlačítkem myši, vyberu „Edit with PSPad“, a nic se nestane. Děje se tak stejně, ať už mám PSPad spuštěný či nikoli.
Pokud ale z kontextové nabídky vyberu jiný editor, tak se v tom jiném editoru soubor v pořádku otevře.
Používám poslední stabilní PSPad 5.0.2 (351), Windows 10 Pro 1909 a integraci PSPadu do kontextové nabídky pravého tlačítka mám přes „DLL knihovnu“. Důležitá informace ale je, že pokud přepnu integraci na „Registry“, tak to v pořádku funguje. Problém tedy nastává pouze při integraci přes DLL knihovnu.
Zde je v archivu testovací soubor:
Edit: Teď jsem zjistil, že se tak děje i u jiných zástupců souborů (TXT), nejen u cmd.
Máte prosím nějaký nápad, co s tím?
Díky moc
Edited 2 time(s). Last edit at 2020-01-15 22:53 by Zdeny.
Posted by: pspad | Date: 2020-01-16 05:40 | IP: IP Logged
Spusťte PSPad jako správce, pak nastavte registry, potvrďte, nastavte DLL knihovnu, potvrďte. Pak PSPad ukončete a zkuste to normálně.
Problém může nastat, pokud jste PSPad instaloval - v tom případě se DLL knihovna registruje pod správcem.
Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2024 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR