You are here: PSPad forum > České diskuzní fórum > Re: Rozdielne chovanie Hľadať a Hľadať s súboroch
Posted by: RomBor | Date: 2026-08-09 09:03 | IP: IP Logged
Ak je pri vyhľadávaní zvolená možnosť Iba celé slová, tak sa Bežné hľadanie a hľadanie v súboroch chová odlišne.
Napríklad je v kóde:
LblXYZ: db 1,2,3,11,12,13
lxi h,LblXYZ-3
Pri bežnom hľadaní "LblXYZ" sa nájdu oba výskyty.
Ale pri "hromadnom" hľadaní v súboroch sa nájde iba riadok so samotným návestím.
Riadok s použitím tohto návestia, ktoré je v tomto prípade nasledované pomlčkou (mínus), už nie.
Môžete, prosím, tento rozdiel preveriť?
Podľa mňa by sa mali v oboch prípadoch nájsť oba riadky.
Posted by: pspad | Date: 2026-08-09 15:54 | IP: IP Logged
Bude zalezet i na zvyraznovaci. Nektere syntaxe povazuji pomlcku za soucast klicovych slov.
Hromadne vyhledavani tohle nezohlednuje
Posted by: RomBor | Date: 2026-08-11 17:10 | IP: IP Logged
Tomu asi nerozumiem.
Veď práve pri hromadnom vyhľadávaní v súboroch projektu sa hľadaný reťazec nenájde, ak je v texte nasledovaný pomlčkou.
A nie je mi jasné, čo by som mal mať inak vo zvýrazňovači, aby sa pomlčka považovala za oddeľovač v každom prípade, keď sa požaduje hľadanie celých slov.
Čo má zvýrazňovač spoločné s hľadaním v súbore?
Posted by: vbr | Date: 2026-08-13 16:07 | IP: IP Logged
Zdravím,
můžu potvrdit různé vyhodnocení spojovníku mezi hledáním celých slov přímo v textovém editoru a hledáním v souborech.
Při souboru txt bez zvýrazňovače také vidím výsledky popsané výše
- pokud se navíc spojovník přidá i za první výskyt LblXYZ , nenajde se tento řetězec při hledání v souborech (s nastavením "pouze celá slova") vůbec, hledáním v editoru se takto najdou bez ohledu na spojovník;
bez omezení na celá slova jsou výsledky hledání bez rozdílu, najdou se oběma typy hledání oba doklady.
(PSPad 5.5.2, 851 32bit)
vbr
Posted by: pspad | Date: 2026-08-25 07:25 | IP: IP Logged
Vyjmu pomlcku ze zakladu, takze pomlcka se nebude brat jako soucast slova.pismena, cisla a podtrzitko
Nyni budou pouze
Porad plati to, ze nektere zvyraznovace berou jako soucast slova i dalsi znaky
Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2026 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR