You are here: PSPad forum > České diskuzní fórum > stabilita zacina byt neunosna
Posted by: matosimi | Date: 2026-06-03 07:51 | IP: IP Logged
Mam rad tento editor, pouzivam ho vela rokov ale cim dalej tym viac je neunosne ako to pada.
Momentalne mam 5.5.2(833) 32bit.
Dostavam access violation na dennej baze.
Editor mi detegne,ze subor bol zmeneny zvonku, reload sposobi access violation.
Pouzivam vertical split, castokrat ked dostanem access violation, tak prava strana splitu zdochne a je prazdna.
Drag and drop na otvorenie suboru tiez dostavam casto access violation, resp. ked ho raz dostanem, kazdy dalsi pokus je marny. Musim to vypnut a zapnut... a stratim bookmarks.
Dalsia vec su tie "y", ktore sa uplne nahodne objavuju v otvorenych suboroch. Toto je peklo. Musel som si napisat ysearcher_pspad.exe tool, ktory mi skontroluje editovany file, ci neobsahuje tuto chybu... lebo je to uplne strasne, ked aplikacia zacne znicoho nic robit divne veci kvoli tejto chybe, pretoze mam taku smolu, ze moj kompilator to povazuje za validny assembly riadok.
Spravte nieco s tymito chybami, su tu uz velmi velmi dlho a objavuju sa stale castejsie. Rozumiem, ze mozno je pes zakopany v 3rd party komponente, ktory sa neda len tak vymenit...ale frustracia rastie.
Drzim palce.
Posted by: pspad | Date: 2026-06-03 08:01 | IP: IP Logged
Stahnete si posledni developer verzi
forum.pspad.com
Posted by: matosimi | Date: 2026-06-03 08:27 | IP: IP Logged
nahodil som 843, uvidime.
Nerobim ziadne stress testy, proste regulerna praca. Potestujem a napisem feedback.
Posted by: matosimi | Date: 2026-06-04 13:53 | IP: IP Logged
Bohuzial nemam dobry feedback.
Access violation popupy zmizli, ale stretol som sa s tym,ze po reloade zdrojaku po detegovanej externej zmene mi pspad sposobil regresiu.. akoby savol predoslu otvorenu verziu z casu pred externou zmenou(reloadom). mozno to suviselo s editovanim v pravej casti splitu. stalo sa mi to viackrat a bolo to mind-boggling lebo som najprv nechapal co sa to deje.
zaroven sa mi viackrat objavil v zdrojaku "y" riadok, dokonca viackrat naraz, nie len 1x.
Posted by: AD7 | Date: 2026-06-12 22:20 | IP: IP Logged
Urobte prečistenie konfiguračných súborov.
Predtým si spravte ich zálohy.
Niekedy nejaké staré nastavenie môže PSPad "rozhodiť".
Proste úplne čistá inštalácia.
Posted by: pspad | Date: 2026-06-13 05:36 | IP: IP Logged
Staci smazat pspad.ini
U portable aplikace ve slozce PSPadu, u instalovane ve slozce %appdata%\pspad
Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2026 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR