You are here: PSPad forum > České diskuzní fórum > Re: FTP připojení

Re: FTP připojení

#1 FTP připojení

Posted by: macekt | Date: 2025-09-09 12:58 | IP: IP Logged

PsPAD při připojení na FTP dělá automaticky dva pokusy - pokud první neprojde tak udělá druhý. Bohužel mám některé striktně nastavené servery kde jsou sledovány neúspěšné pokusy o přihlášení a pokud dojde ke třem pokusům rychle po sobě tak jde IP na chvíli na blacklist. Takže zadávám heslo a uklepn se - 2 pokusy v háji. Pak zadám heslo, ale nevšimnu si že mám přepnuto na jinou klávesnici - další dva pokusy a moje IP je zablokována. Vím že je to specifický případ, ale nešlo by aby PSPAD zkusil opravdu jen jedno přihlášení? Nebo se to dá někde nastavit.
Druhá věc týkající se neúspěšného spojení (už jsem to tu kdysi reportoval) - musí tam být hláška že spojení bylo neúspěšné a zda chci vyhledat informace na internetu? Přijde mi to jako naprostá zytečnost a stačilo by modální okno s tlačítkem OK

Options: Reply | Quote | Up ^

#2 Re: FTP připojení

Posted by: pspad | Date: 2025-09-09 13:54 | IP: IP Logged

Moznost nastaveni jednoho pokusu tam neni. Muzu dodelat, ale supluje to problem uzivatele. Kdyz se vam nepodari zadat heslo ani na potreti, tak co?

Ta informace odkazuje na stranku s chybami a podle cisla chyby je mozne identifikovat problem.

#3 Re: FTP připojení

Posted by: macekt | Date: 2025-09-09 14:00 | IP: IP Logged

Ano, supluje to problem uzivatele. Ale i tak mi prijde divne zkouset otvirat spojeni na FTP dvakrat se stejnymi udaji kdyz napoprve neprojde? Ma to eliminovat pripad ze by doslo k problemum pri prenosu prihlasovacich udaju? Jaka je pravdepodobnost ze se to stane?

#4 Re: FTP připojení

Posted by: pspad | Date: 2025-09-09 14:15 | IP: IP Logged

Se stejnými prihlasovacimi udaji ano, ale ne se stejnými parametry pripojeni.
Je to hlavne kvuli spatne nastavenemu ziskani seznamu souboru v pripojeni. Pokud je povoleno MLSD, tak to zkusi a kdyz nedostane zpet seznam, tak to zkusi postaru. Mozna jsou tam jeste dalsi duvody, treba pomala odpoved serveru apod.

Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2026 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR