You are here: PSPad forum > České diskuzní fórum > Re: okna vedle sebe
Posted by: czahoun | Date: 2020-10-30 14:00 | IP: IP Logged
Zdravím. Je nějaká možnost, v případě, že mám otevřených např. 30 souborů, vybrat nějak tři a ty dát do oken vedle sebe? Funkce Okno -> Vedle sebe je fajn, ale udělá to se všemi soubory. Na nic jsem nepřišel, jediná zaškrtávátka jsou v levém panelu v seznamu otevřených souborů, ale to asi slouží jen pro zavření. A rovnat to pořád ručně je peklo, protože se to rozložení nijak neukládá a i po obnovení pspadu z lišty se to ztratí. Díky za radu.
Posted by: pspad | Date: 2020-10-30 14:16 | IP: IP Logged
V soucasne verzi ne, ale povital jsem s rozsirovanim v tom seznamu souboru, tak to tam pridam
Posted by: czahoun | Date: 2020-10-30 14:23 | IP: IP Logged
Skvělé, díky. To, že se okna po minimalizaci programu na lištu a opětovném otevření zvětší, to asi víte, že?
Posted by: pspad | Date: 2020-10-30 14:46 | IP: IP Logged
Tohle jsem par buildu zpet opravoval. Pouzivate aktualni 5.0.4?
Posted by: czahoun | Date: 2020-10-30 15:00 | IP: IP Logged
Ano, mám verzi 531. Otevřu čistý PSPad, do něj jeden soubor, zmenším okno se souborem nějak na malé třeba, program minimalizuji na lištu, opět zvětším a okno se souborem je roztažené přes celou plochu.
Edited 1 time(s). Last edit at 2020-10-30 15:05 by czahoun.
Posted by: pspad | Date: 2020-10-30 15:11 | IP: IP Logged
Je myšleno okno uvnitř PSpadu nebo vlastní PSpad?
Posted by: czahoun | Date: 2020-10-30 15:14 | IP: IP Logged
Okno se souborem uvnitř. Samotné jedno by nevadilo, ale pokud si třeba tři soubory rozmístím vedle sebe, tak stačí neopatrné zmenšení programu a celé rozmístění je pryč.
Posted by: czahoun | Date: 2020-10-30 15:42 | IP: IP Logged
Jestli to pomůže, šel jsem teď až do buildu 502 a je to stejné. Děje se to vždy při změně velikosti celého programu do maximalizace. Nemusí být minimalizované na liště, stačí, když je PSPad jako okno. Vždy se ten soubor uvnitř pak roztáhne.
Posted by: pspad | Date: 2020-11-03 14:06 | IP: IP Logged
Při obnovení to nebude zasahovat do rozmístění souborů
Panel otevřených oken byl rozšířen o možnost uspořádat vybrané svisle nebo vodorovně
Dostupné v dalším buildu
Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2024 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR