You are here: PSPad forum > Bug report / Hlášení chyb > Problémy s "spustit jako správce" + ukládání nastavení bez toho

Problémy s "spustit jako správce" + ukládání nastavení bez toho

#1 Problémy s "spustit jako správce" + ukládání nastavení bez toho

Posted by: TonyH | Date: 2015-06-20 13:00 | IP: IP Logged

Zdravím,
používám PSPad již delší dobu a vyhovuje mi, avšak poslední dobou mne trápí jedna věc.
Používám ho taktéž k editaci skriptů pro hru Minecraft, které používají vlastní speciální příponu, tudíž není problém jim nadefinovat vlastní zvýrazňovač. Potud dobré.

Co mne ale trápí, tak je to, že nelze ukládat zvýrazňovač ani změny v něm, pokud si člověk nepustí PSPad "jako správce".
Mám win 8.1, PSPad jako 32bit aplikace je nainstalovaná v programfiles(x86) (default), nejspíš by problém odstranilo změnit složku na nějakou běžnou, ale to se mi jako řešení moc nelíbí.
Mám nadefinované otevírání všech souborů v textové podobě v PSPadu, avšak, když mám puštěný PSPad jako správce, tak se jakýkoliv soubor otevřít automaticky z průzkumníka odmítne.
Nyní tedy musím vypnout program, zapnout ho jako správce, editovat si zvýrazňovač, zavřít, otevřít program normálně. Nicméně bych potřeboval si zvýrazňovač moci upravovat kdykoliv, když narazím na novou syntaxi, která stojí za zvýraznění.
Připadá mi to dosti nepohodlné, šlo by tedy nějak zařídit, aby se daly soubory INI zvýrazňovačů ukládat i bez "správcovských" oprávnění?
Díky

Options: Reply | Quote | Up ^


#2 Re: Problémy s "spustit jako správce" + ukládání nastavení bez toho

Posted by: pspad | Date: 2015-06-21 03:42 | IP: IP Logged

Pokud pustite program jako spravce, pak se spousti z profilu administrator, stejne tak se berou i nastaveni v registru pro asociaci souboru, ale nastaveni PSPadu je ve vasem profilu.
S omezenim zapisu do systemovych adresaru pro programy do adresaru jako Program Files, Windows apod. prisel MS od verze Windows Vista.

Moznosti je nekolik, zacnu od te, kterou bych bral jako nejvhodnejsi:

1. nainstalujte si PSPad jako prenosny mimo program files. Pak budete mit vsechno nastaveni v jednom adresari, nebudou se na nej vztahovat zadne restrikce, dane operacnim systemem. A kdykoliv si jej budete moct zkopirovat na jiny pocitac s kompletnim nastavenim

2. Prevzit vlastnictvi slozky PSPad v program files a nastavit tam pravo pro vas i pro zapis. Tohle bych ale moc nedoporucoval.

3. Spuste si PSPad jako spravce a nastavte si tam otevirani textovych souboru (Nastaveni programu / Integrace do systemu)

Do budoucna bych chtel dat uzivatelum moznost presunout si adresare se syntaxi, makry apod. mimo PSPad do uzivatelsky definovatelnych adresaru - treba je mit spolecne na siti.

Options: Reply | Quote | Up ^






Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2024 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR