You are here: PSPad forum > České diskuzní fórum > Konfigurovateľné menu a toolbary

Konfigurovateľné menu a toolbary

#1 Konfigurovateľné menu a toolbary

Posted by: AD7 | Date: 2015-03-04 18:38 | IP: IP Logged

Zdravím vás,

používam PSPad mnoho rokov ale stále ma trápi viac vecí.

Jednou z nich je pomerne zložitá štruktúra menu.

Samozrejme ide nastaviť klávesová skratka. Ale vo Windows používam už stovky skratiek...

Hodila by sa mi možnosť prepínania medzi súčasným ("plným" menu so všetkými možnosťami/položkami) a "mojou/užívateľskou" konfiguráciou menu, kde by som si mohol niektoré pre mňa neužitočné funkcie skryť. Prípadne premiestniť na vyššiu úroveň. Podobne je to s ikonkami na na jednotlivých lištách - niektoré používam, iné "len" zaberajú miesto.

Navrhujem ukladanie položiek a štruktúru menu do .INI súboru. Niečo jednoduché:

:Súbor,1000
::Nový,1001
::Ulož,1002
:Edituj,2000

alebo nejak podobne. Išlo by to?

Možná nejaká stromová štruktúra, kde s pomocou drag&drop si môžem položky menu poprehadzovať a na začiatku by bol [ ]/[x] checkbox, ktorý by určoval či položku menu zobraziť resp. ukryť.

Edited 1 time(s). Last edit at 2015-03-04 18:40 by AD7.

Options: Reply | Quote | Up ^


#2 Re: Konfigurovateľné menu a toolbary

Posted by: pspad | Date: 2015-03-04 19:43 | IP: IP Logged

Tereticky jde vsechno, ale dynamicke skladani menu by znamenalo podstatne zpomaleni startu programu. A musela by se resit i nejen vytvoreni polozky podle struktury, ale i akce, ktera se ma na zavolani polozky provest.
To nemluvim o tom, ze v ramci zrychleni se nezjistuje vse hned na zacatku, ale treba az pri rozkliknuti menu - treba nacteni drive otevrenych polozek, ktere se pak vytvari dynamicky.
Takze ve vysledku by to znamenalo hodne prace a vyrazne zpomaleni startu.

Zakazani polozek, ktere se nepouzivaji je mnohem schudnejsi cesta. Pri nacitani se menu lokalizuje, takze v ramci toho by slo polozku zakazat = skryt.
Pak by se v ramci jednoho kroku - lokalizace mohla nacist i konfigurace pro zakazani polozky menu.
Tykalo by se to polozek, ktere maji prirazeny akce - kdyz si vezmete nejaky lokalizacni soubor (Cesky.ini), tak jsou to polozky v sekci [Action List]

Co se tyka uzivatelskeho rozhrani k editaci, do toho bych se pustil pouze v pripade, kdy by se pro tohle priklonilo vic uzivatelu.

Options: Reply | Quote | Up ^


#3 Re: Konfigurovateľné menu a toolbary

Posted by: vbr | Date: 2015-03-05 09:34 | IP: IP Logged

AD7:
Zdravím vás,
používam PSPad mnoho rokov ale stále ma trápi viac vecí.
Jednou z nich je pomerne zložitá štruktúra menu.
...
Hodila by sa mi možnosť prepínania medzi súčasným ("plným" menu so všetkými možnosťami/položkami) a "mojou/užívateľskou" konfiguráciou menu, kde by som si mohol niektoré pre mňa neužitočné funkcie skryť. Prípadne premiestniť na vyššiu úroveň.
...

Zdravim,
urcitym castecnym resenim pri aktualnich moznostech PSPadu je vytvoreni kopii vlastnich casto pouzivanych polozek menu pomoci skriptovani.
Je mozne vyvolat velke mnozstvi funkci editoru "PSPad actions" resp. pripadne "editor commands", poradi a podoba menu se vytvari primo kodem skriptu.
Nevyhoda je, ze polozky jsou nejvys pod sekci "Skripty", pripadne v jejich podrazenych castech, nikoli na nejvyssi urovni menu; take takto samozrejme nejde ani vestavene polozky skryt.
vbr

Options: Reply | Quote | Up ^






Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2024 Jan Fiala, Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák, Privacy policy and GDPR