You are here: PSPad forum > České diskuzní fórum > PSPad v 64 bitech

PSPad v 64 bitech

Goto Page: 1 2 Next

#1 PSPad v 64 bitech

Posted by: michal.kolesa | Date: 11/08/2011 15:51 | IP: IP Logged

Jak to vypadá s 64 bitovou verzí PSPadu ?

Mě chodí maily od Borlandu (v angličtině) většinou to nečtu, protože anglicky neumím, ale nedávno jsem tam zahlédl něco jako Delphi 64 bitů.

Byl by pro Vás velký problém zatlačit na šéfa, aby Vám koupil Delphi pro 64 bitů ? Nevíte kolik to orientačně stojí ?

Jak by se udělal 64 bitový PSPad ? To by jej stačilo jen otevřít v 64 bitovém IDE a dát Compile nebo by se musel částečně přepsat ?

Co komponenty, ze kterých je složen ? Ty by se museli taky přepsat do 64 bitů ?

Umí 64 bitový compilátor udělat i 32 bitovou verzi pro Windows XP,2000,ME, 98 ?

Máte i uživatele na "starších počítačích" než jsou XP ?

--
S pozdravem

Michal Kolesa
michal.kolesa@seznam.cz
michalkolesa.funsite.cz je psán v PSPadu)

Options: Reply | Quote | Up ^

#2 Re: PSPad v 64 bitech

Posted by: pspad | Date: 11/08/2011 19:49 | IP: IP Logged

1. PSpad + ostatni komponenty (pokud nebudou dostupne) by se musely prepsat neprve do unicode.
2. pak by se musel PSpad upravit pro 64 bitu.

Co od toho ocekavas, krome toho, ze by se musely vydavat 2 verze programu?

#3 Re: PSPad v 64 bitech

Posted by: michal.kolesa | Date: 11/08/2011 19:59 | IP: IP Logged

Trochu obecně

Jaké programy musí být nativně v 64 bitech ?

Třeba Media Player Classic je taky v 64 bitové verzi, tak proč ne PSPad smiling smiley

Já myslel, že v 64 bitech by byl běh PSPadu rychlejší, protože by zpracovával rovnou 64 bitů a viděl by víc něž 4 GB RAM.

Třeba přeformátovávání 1,5 MB souboru i na core i7 procesoru chvíli trvá. Teoreticky by kdyby byl 64 bitový kód běžel 2x rychleji.

Mě nevadí počkat 5 sekund navíc, ale ti co editují gigabitové databáze ty by to ocenili.

--
S pozdravem

Michal Kolesa
michal.kolesa@seznam.cz

#4 Re: PSPad v 64 bitech

Posted by: Greno Zee | Date: 12/06/2011 23:27 | IP: IP Logged

Ja bych od toho ocekaval fungujici kontextovy menu tongue sticking out smiley
Windows 7 64 bit mam zatim kratce, ale zatim kazdej program, kterej pridava kontextovy menu a neni 64 bit, krute v tomhle smeru selhal. Ale treba na to nekde je nejakej fix, jak rikam, mam to zatim kratce, tak se teprve rozkoukavam.
Jinak vzhledem k tomu, ze tohle je muj prvni prispevek, si dovolim off-topic: skvelej editor, diky moc!

#5 Re: PSPad v 64 bitech

Posted by: michal.kolesa | Date: 12/06/2011 23:42 | IP: IP Logged

Problém je, že p. Fiala si ještě nekoupil 64bitový kompilátor. Také psal něco že Delphi není jeho, ale firemní, takže to musí koupit jeho zaměstnavatel.

Takže by možná bylo efektivnější než tlačit na p. Fialu zatlačit na jeho zaměstnavatele, aby mu koupil Delphi 64 Bitů.

Co uspořádat demonstraci před firmou, kde pracuje p. Fiala?

grinning smileygrinning smileygrinning smiley

Můj soukromý názor je, že zaměstnavatel p. Fialy nechce, aby informační systém byl v 64 bitech, protože klienti kteří si od zaměstnavatele p. Fialy kupují informační systém stále jedou na Windows XP nedej bože 2000 a tam 64 bitů nejde.

--
S pozdravem

Michal Kolesa
michal.kolesa@seznam.cz

#6 Re: PSPad v 64 bitech

Posted by: pspad | Date: 12/07/2011 06:10 | IP: IP Logged

Greno Zee:
Ja bych od toho ocekaval fungujici kontextovy menu tongue sticking out smiley
Windows 7 64 bit mam zatim kratce, ale zatim kazdej program, kterej pridava kontextovy menu a neni 64 bit, krute v tomhle smeru selhal. Ale treba na to nekde je nejakej fix, jak rikam, mam to zatim kratce, tak se teprve rozkoukavam.
Jinak vzhledem k tomu, ze tohle je muj prvni prispevek, si dovolim off-topic: skvelej editor, diky moc!

Nechapu. sam osobne jedu na 64 bitech a nemam problem s kontextovym menu. To je podporovane pres registry a funguje.
viz nastaveni programu / System

#7 Re: PSPad v 64 bitech

Posted by: Vany | Date: 12/07/2011 11:16 | IP: IP Logged

michal.kolesa:
Problém je, že p. Fiala si ještě nekoupil 64bitový kompilátor. Také psal něco že Delphi není jeho, ale firemní, takže to musí koupit jeho zaměstnavatel.

Takže by možná bylo efektivnější než tlačit na p. Fialu zatlačit na jeho zaměstnavatele, aby mu koupil Delphi 64 Bitů.

Co uspořádat demonstraci před firmou, kde pracuje p. Fiala?

grinning smileygrinning smileygrinning smiley

Můj soukromý názor je, že zaměstnavatel p. Fialy nechce, aby informační systém byl v 64 bitech, protože klienti kteří si od zaměstnavatele p. Fialy kupují informační systém stále jedou na Windows XP nedej bože 2000 a tam 64 bitů nejde.

NJN, a proč to vlastně celý p.Fiala nepřepíše do dotNETu nebo Javy, co?

--
Vany
(PSPad 4.5.8 (2455), W7p 64b cs)

#8 Re: PSPad v 64 bitech

Posted by: Greno Zee | Date: 12/07/2011 12:35 | IP: IP Logged

Kontext menu fungujou pro typy souboru, u kterych je PSPad zaregistrovanej.
Ale ja prijdu do styku se souborama, ktery v podstate jsou textovy ale maj vselijaky pripony. Na to je skvely podmenu PSPad a to na 64 bitech chybi.
Hm, asi bych se moh pokusit pridat si to tam rucne pres registr...

#9 Re: PSPad v 64 bitech

Posted by: Vany | Date: 12/07/2011 13:50 | IP: IP Logged

hmm, na to mám TotalCommanderu klávesu F4, asociovanou na PSPadwinking smiley

--
Vany
(PSPad 4.5.8 (2455), W7p 64b cs)

#10 Re: PSPad v 64 bitech

Posted by: Greno Zee | Date: 12/07/2011 14:09 | IP: IP Logged

Jasne, jasne a jasne.
Ja jen, ze proste to, ze se PSPad neintegruje dobre do 64 bitovyho shellu, je pomerne rozumnej duvod k zvazeni distribuce v 64 bitech.
Ale kdyz nejsou zdroje a prostredky, je to samozrejme pomerne malickost.
Jinak PSPad jsem odinstaloval, znova nainstaloval a pri tom uz nepridal ani odkazy do Start Menu :D

Goto Page: 1 2 Next

Editor PSPad - freeware editor, © 2001 - 2013 Jan Fiala
Hosted by Webhosting TOJEONO.CZ, design by WebDesign PAY & SOFT, code Petr Dvořák